USB PC-Microcontroller interface

Go down

USB PC-Microcontroller interface

Post by beautifulmind on Wed Dec 30, 2009 10:29 am

Nak buat survey dulu berapa org yg buat thesis ada hardware n GUI,kalau ramai, jom la kita sama2 jadi 1st generation wat thesis guna USB menggantikan RS232 yg sudah lama itu.lai2. bleh bekerja dalam team. "USB team". cyclops
avatar
beautifulmind

Posts : 14
Join date : 2009-12-30
Age : 31
Location : JITRA,KEDAH

View user profile http://www.vortexelectricaz.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: USB PC-Microcontroller interface

Post by RaZZ on Wed Dec 30, 2009 2:42 pm

Jom2....ak pon memerlukan bantuan dalam bab nie....
So ape yg ak perlukan utk get started? Cool

________________________



WTS - Want To Sell
WTB - Want To Buy
avatar
RaZZ
Administrator
Administrator

Posts : 286
Join date : 2009-12-11
Age : 31
Location : Pandora

View user profile http://student-portal.forumotion.com

Back to top Go down

Re: USB PC-Microcontroller interface

Post by beautifulmind on Wed Dec 30, 2009 7:11 pm

actually utk start guna usb ni,kita kena baca usb punya protocol n datasheet yg amat panjang.jd,utk cut masa,kita kena cari la projek org wat yg dah jd or buku reference yg ajar benda ni.so kena tau basic protocol dulu,then kita trus try guna vb or matlab. kita interface kepada Microchip PIC dulu.
avatar
beautifulmind

Posts : 14
Join date : 2009-12-30
Age : 31
Location : JITRA,KEDAH

View user profile http://www.vortexelectricaz.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: USB PC-Microcontroller interface

Post by RaZZ on Wed Dec 30, 2009 7:43 pm

Okeyh....So utk cari projek yg org da buat/buku reference tue kat tenet, ape sepatut nye perkataan yg diperlukan utk diletakkan pada search box? Rolling Eyes

tk sabar nk buat nie Razz

________________________



WTS - Want To Sell
WTB - Want To Buy
avatar
RaZZ
Administrator
Administrator

Posts : 286
Join date : 2009-12-11
Age : 31
Location : Pandora

View user profile http://student-portal.forumotion.com

Back to top Go down

Re: USB PC-Microcontroller interface

Post by memunirah on Thu Dec 31, 2009 8:33 am

uuu...nak join gak.!!
^_^
avatar
memunirah

Posts : 1
Join date : 2009-12-16

View user profile

Back to top Go down

Re: USB PC-Microcontroller interface

Post by RaZZ on Thu Dec 31, 2009 2:46 pm

memunirah wrote:uuu...nak join gak.!!
^_^
tak bley....ini utk team vortex electrica je Razz

________________________



WTS - Want To Sell
WTB - Want To Buy
avatar
RaZZ
Administrator
Administrator

Posts : 286
Join date : 2009-12-11
Age : 31
Location : Pandora

View user profile http://student-portal.forumotion.com

Back to top Go down

Re: USB PC-Microcontroller interface

Post by beautifulmind on Thu Dec 31, 2009 9:30 pm

Very Happy ,okeh antara keywordnya, pc-microcontroller usb interface, PIC USB interface, microchip PIC usb-pc interface,pastu korang tambah la project ka,method ka tutorial ka.kalau dpt yg lengkap kita kongsi la.so leh kita try discuss n build tngk jd ke x.aku cari gak ,tp sorang2 xlarat gak nak baca. halim poh pun working utk benda ni gak.lai2 join.
avatar
beautifulmind

Posts : 14
Join date : 2009-12-30
Age : 31
Location : JITRA,KEDAH

View user profile http://www.vortexelectricaz.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: USB PC-Microcontroller interface

Post by RaZZ on Fri Jan 01, 2010 1:10 am

ok bos! im on it....nnti kalau ada progress ak bgtau Razz

________________________



WTS - Want To Sell
WTB - Want To Buy
avatar
RaZZ
Administrator
Administrator

Posts : 286
Join date : 2009-12-11
Age : 31
Location : Pandora

View user profile http://student-portal.forumotion.com

Back to top Go down

Re: USB PC-Microcontroller interface

Post by beautifulmind on Fri Jan 01, 2010 11:24 am

okeh2,kepada member lain nak join,bleh la mula search gak,perkembangan report kat forum nih.cun.
avatar
beautifulmind

Posts : 14
Join date : 2009-12-30
Age : 31
Location : JITRA,KEDAH

View user profile http://www.vortexelectricaz.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: USB PC-Microcontroller interface

Post by Vizier87 on Mon Jan 11, 2010 4:31 am

aik... shahril pun ad avatar sama.. haha.. kena letak number kt avatar kot.. vortex 1 and 2 ..
avatar
Vizier87
Moderator
Moderator

Posts : 20
Join date : 2009-12-15

View user profile

Back to top Go down

Re: USB PC-Microcontroller interface

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum