SUKANEKA sempena CAMPING di Sg CONGKAK~~

Page 1 of 2 1, 2  Next

Go down

SUKANEKA sempena CAMPING di Sg CONGKAK~~

Post by pikocomot Shau on Sat Jan 09, 2010 10:48 am

hohoho...aku bukak topic baru pasal sukaneka mase camping nnti...
sape2 ade idea pasal games bley la bgtau kat aku selaku ketua biro sukaneka (xsangke plak ramai yg pcaye aku nk jd ketua biro..LOL)..
pastu nk tnye, sukaneka tu korg nak hadiah ke just for fun jer??
kalu nak hadiah bley la aku bajet satu game tu bape hengget limit hadiah de..
kalu nak for fun jer...okey gak...ikot la..majoriti..
lepas da dpt nak maen game ape...baru la tentatif program akan di keluarkan..
okey????
avatar
pikocomot Shau

Posts : 93
Join date : 2009-12-14
Age : 31
Location : manjung,Perak.

View user profile

Back to top Go down

Re: SUKANEKA sempena CAMPING di Sg CONGKAK~~

Post by pikocomot Shau on Sat Jan 09, 2010 10:53 am

Antara GAmes yg tela[b]h dicdangkan oleh rakan2:

1. Pertandingan membuat Sandwich.
2. Tuju Selipar.
3. KOnda Kondi
4. Kotak Beracun.
5. Belon Berair (baling dan sambut)
6. Bom sama Mereka
7. Goreng PIsang.'
8. Telepon berkarat.
9. Sembang2 keliling unggun api (xtau tajuk btoi de)
10.CAri barang tersembunyi.



sile beri cdgan lagi..ehe owh..perlu hadiah ke xperlu??
?


Last edited by pikocomot Shau on Sun Jan 10, 2010 10:43 am; edited 5 times in total
avatar
pikocomot Shau

Posts : 93
Join date : 2009-12-14
Age : 31
Location : manjung,Perak.

View user profile

Back to top Go down

Re: SUKANEKA sempena CAMPING di Sg CONGKAK~~

Post by zeft on Sat Jan 09, 2010 11:14 am

weh.. ko ltak la dulu game2 yg dh ade tu.. so snang nak pk game len... huh
avatar
zeft
Junior Member
Junior Member

Posts : 121
Join date : 2010-01-03
Age : 30
Location : kuala terengganu,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: SUKANEKA sempena CAMPING di Sg CONGKAK~~

Post by wnawa on Sat Jan 09, 2010 12:42 pm

btui2...yg pasti game gelang getah x mo..
men nyorok2 nak? Arrow
avatar
wnawa

Posts : 58
Join date : 2009-12-31
Age : 31
Location : um

View user profile

Back to top Go down

Re: SUKANEKA sempena CAMPING di Sg CONGKAK~~

Post by zeft on Sat Jan 09, 2010 1:45 pm

wnawa wrote:btui2...yg pasti game gelang getah x mo..
men nyorok2 nak? Arrow

please gve some releven game~ hihi... i hve another idea.. cemane kalau kite wat game crik barang.. then sape dapat dulu dier dapat mata... wat jgn bnyak2 so xlame la jd ny...
avatar
zeft
Junior Member
Junior Member

Posts : 121
Join date : 2010-01-03
Age : 30
Location : kuala terengganu,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: SUKANEKA sempena CAMPING di Sg CONGKAK~~

Post by TeruTeruBozu on Sat Jan 09, 2010 9:52 pm

Cadangan sukaneka :

1) Limbo Rock <jangan pandang rendah kat aku..juara Malaysia 5 kali>
2) Konda kondi
3) Baling selipar

cadangan aku ni based on alat2 yang senang didapati contohnya selipar, batang besi dan ranting kayu....hehehehe
avatar
TeruTeruBozu

Posts : 41
Join date : 2009-12-13
Age : 31
Location : Wangsa Maju, Kuala Lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: SUKANEKA sempena CAMPING di Sg CONGKAK~~

Post by wnawa on Sat Jan 09, 2010 9:54 pm

sush wei..cari brg tu...
kalu sukaneka men yg kotor2 bleh x? kre cm amik gula2 dlm tepung ke..men belon air ke.. tp yg penting sume2 sporting la...bru la menjadi
avatar
wnawa

Posts : 58
Join date : 2009-12-31
Age : 31
Location : um

View user profile

Back to top Go down

Re: SUKANEKA sempena CAMPING di Sg CONGKAK~~

Post by zeft on Sun Jan 10, 2010 12:50 am

ak cdngkan malam pertame kite juz wat round table keliling unggun api den sembang sesame kite... cambest gak.. ckap je ape yg nak d ckap tyme 2... huh
avatar
zeft
Junior Member
Junior Member

Posts : 121
Join date : 2010-01-03
Age : 30
Location : kuala terengganu,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: SUKANEKA sempena CAMPING di Sg CONGKAK~~

Post by wnawa on Sun Jan 10, 2010 2:02 am

ok..cm tu bersedia lah pengakuan ikhlas dari jept..menarik gk tu... lol!

erm de lg satu erm wt kotak beracun...die de choice sama ada nk kna denda dr kotak atau kwn2 yg bg denda
avatar
wnawa

Posts : 58
Join date : 2009-12-31
Age : 31
Location : um

View user profile

Back to top Go down

Re: SUKANEKA sempena CAMPING di Sg CONGKAK~~

Post by pikocomot Shau on Sun Jan 10, 2010 9:36 am

TeruTeruBozu wrote:Cadangan sukaneka :

1) Limbo Rock <jangan pandang rendah kat aku..juara Malaysia 5 kali>
2) Konda kondi
3) Baling selipar

cadangan aku ni based on alat2 yang senang didapati contohnya selipar, batang besi dan ranting kayu....hehehehe

mekaseh en teruterubozu di atas cdgan anda..tapi kalu nak maen tuju slepar sume ni kene ade kawasan lapang la..kang xpasai2 terbalin selipar masok dlm khemah ke..dlm sungai ke..hahahah
tapi bagusla..sebab memberi cdgn..ehe

wnawa wrote:sush wei..cari brg tu...
kalu sukaneka men yg kotor2 bleh x? kre cm amik gula2 dlm tepung ke..men belon air ke.. tp yg penting sume2 sporting la...bru la menjadi

cari brg2 ni agak susah la...sbb nk kene cari tempat nak sorok..kalu aku tau tempat2 nak sorok tu sng la jugak..ni kalu baru nak pi..baru nak sorok..susah la nak buat klu ke pape ke..ade paham??tapi tgk la dulu cmne..ehe
maen kotor???boleh je permaenan mcm tu..thanks di atas cdgan anda wan~~

zeft wrote:ak cdngkan malam pertame kite juz wat round table keliling unggun api den sembang sesame kite... cambest gak.. ckap je ape yg nak d ckap tyme 2... huh

owh..kalu game mcm ni..org buat mlm last..yela, baru la swonok..takut kalu ade yg terasa ke ape ke time sembang2 tu, bsok nye da mcm ade yg dingin..nak wat pape pun da xsyok..melaen kan org itu berhati kental..eheh~~
bagus..sume bg cdgan..maken senang la keje oden~~
avatar
pikocomot Shau

Posts : 93
Join date : 2009-12-14
Age : 31
Location : manjung,Perak.

View user profile

Back to top Go down

Re: SUKANEKA sempena CAMPING di Sg CONGKAK~~

Post by pikocomot Shau on Sun Jan 10, 2010 9:47 am

TeruTeruBozu wrote:Cadangan sukaneka :

1) Limbo Rock <jangan pandang rendah kat aku..juara Malaysia 5 kali>
2) Konda kondi
3) Baling selipar

cadangan aku ni based on alat2 yang senang didapati contohnya selipar, batang besi dan ranting kayu....hehehehe


ayil...setelah aku bace skali lg post koni...tibe2 aku terpikir..aku xtau limbo rock tu permainan ape...uhu
sile jelaskan boley???
avatar
pikocomot Shau

Posts : 93
Join date : 2009-12-14
Age : 31
Location : manjung,Perak.

View user profile

Back to top Go down

Re: SUKANEKA sempena CAMPING di Sg CONGKAK~~

Post by zeft on Sun Jan 10, 2010 10:33 am

pikocomot Shau wrote:

cari brg2 ni agak susah la...sbb nk kene cari tempat nak sorok..kalu aku tau tempat2 nak sorok tu sng la jugak..ni kalu baru nak pi..baru nak sorok..susah la nak buat klu ke pape ke..ade paham??tapi tgk la dulu cmne..ehe
maen kotor???boleh je permaenan mcm tu..thanks di atas cdgan anda wan~~

mksud ak bkan crik brg tersembunyi.. tp cri brng yd dh sedia ade.. contoh:
1.kertas
2.selipar biru
3.arang

o ape2 je... so xperlu sembunyi.. sape yg dpat kumpul sume brg tu dlu kire menang la.. maksud ak barang yg ade kat kite sume...
avatar
zeft
Junior Member
Junior Member

Posts : 121
Join date : 2010-01-03
Age : 30
Location : kuala terengganu,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: SUKANEKA sempena CAMPING di Sg CONGKAK~~

Post by zeft on Sun Jan 10, 2010 10:37 am

pikocomot Shau wrote:

sile beri cdgan lagi..ehe owh..perlu hadiah ke xperlu??
?

for pendapat ak game ni sume juz 4 kumpul point.. hdiah bergantung kpd point keseluruhan... so hdiah bergantung kpd bape kumpulan yg ade.. jk 5 so 5 hdiah.. tu yg kene confrm bape bnyk org yg join untuk tau bape bnyk kumpulan yg ade..
avatar
zeft
Junior Member
Junior Member

Posts : 121
Join date : 2010-01-03
Age : 30
Location : kuala terengganu,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: SUKANEKA sempena CAMPING di Sg CONGKAK~~

Post by pikocomot Shau on Sun Jan 10, 2010 10:41 am

zeft wrote:
pikocomot Shau wrote:

cari brg2 ni agak susah la...sbb nk kene cari tempat nak sorok..kalu aku tau tempat2 nak sorok tu sng la jugak..ni kalu baru nak pi..baru nak sorok..susah la nak buat klu ke pape ke..ade paham??tapi tgk la dulu cmne..ehe
maen kotor???boleh je permaenan mcm tu..thanks di atas cdgan anda wan~~

mksud ak bkan crik brg tersembunyi.. tp cri brng yd dh sedia ade.. contoh:
1.kertas
2.selipar biru
3.arang

o ape2 je... so xperlu sembunyi.. sape yg dpat kumpul sume brg tu dlu kire menang la.. maksud ak barang yg ade kat kite sume...


owh...kire cr brg yg sedia ade la ek...kalu cmtu senang je..layan~~
tapi kene buat game tu kat situ la kn?sbb kene tgk dulu brg2 yg kite sume bwk..btoi??
avatar
pikocomot Shau

Posts : 93
Join date : 2009-12-14
Age : 31
Location : manjung,Perak.

View user profile

Back to top Go down

Re: SUKANEKA sempena CAMPING di Sg CONGKAK~~

Post by pikocomot Shau on Sun Jan 10, 2010 10:45 am

owh jept..lagi satu aku nakmintak pendapat..
perlu hadiah ke tak perlu ntok sukaneka nie..
pastu aku nak wat sket la anugerah..
peserta paling sempoi ke..
paling cool ke..
paling aktif ke..ape ke..ehe~~
avatar
pikocomot Shau

Posts : 93
Join date : 2009-12-14
Age : 31
Location : manjung,Perak.

View user profile

Back to top Go down

Re: SUKANEKA sempena CAMPING di Sg CONGKAK~~

Post by zeft on Sun Jan 10, 2010 10:54 am

pikocomot Shau wrote:

owh...kire cr brg yg sedia ade la ek...kalu cmtu senang je..layan~~
tapi kene buat game tu kat situ la kn?sbb kene tgk dulu brg2 yg kite sume bwk..btoi??

yup.. biase ny ko bley badjet brg ape dier nak bwak... so dri situ ko list kan brg2 tu...

pikocomot Shau wrote:owh jept..lagi satu aku nakmintak pendapat..
perlu hadiah ke tak perlu ntok sukaneka nie..
pastu aku nak wat sket la anugerah..
peserta paling sempoi ke..
paling cool ke..
paling aktif ke..ape ke..ehe~~

bg ak... sukaneka ni kumpul point.. 4 adil bia la sume kumpulan dpat hadiah kan so sume merase n njoy.. then jk nak wat anugrah2 tu bley gak tp hdiah xperlu besar2 since sorang je yg dpat.. so leh kurangkan kos.. yg hdiah for setiap kumpulan same nilai pon xpe.. juz pelekat kat situ tulis la pertama ke kedua ke n so on...
avatar
zeft
Junior Member
Junior Member

Posts : 121
Join date : 2010-01-03
Age : 30
Location : kuala terengganu,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: SUKANEKA sempena CAMPING di Sg CONGKAK~~

Post by pikocomot Shau on Sun Jan 10, 2010 11:04 am

zeft wrote:
bg ak... sukaneka ni kumpul point.. 4 adil bia la sume kumpulan dpat hadiah kan so sume merase n njoy.. then jk nak wat anugrah2 tu bley gak tp hdiah xperlu besar2 since sorang je yg dpat.. so leh kurangkan kos.. yg hdiah for setiap kumpulan same nilai pon xpe.. juz pelekat kat situ tulis la pertama ke kedua ke n so on...

okeh..cdgn yg bagus..cume kene tgk budget la..kalu lan kate ok..aku ok jer..sbb masalahnye skrg xtau bape org nak pi..duet yg terkutip pun xtau lagi...nak kene kire gak nak bli brg2 ntok game..hehe
avatar
pikocomot Shau

Posts : 93
Join date : 2009-12-14
Age : 31
Location : manjung,Perak.

View user profile

Back to top Go down

Re: SUKANEKA sempena CAMPING di Sg CONGKAK~~

Post by zeft on Sun Jan 10, 2010 11:11 am

untuk hdiah hemper ni balong mintak kat awek dier... so ak rase bley la cri hamper yg pling kurang badjet tp leh wat sume merase... so isnin ni suh sume org cnfrmkan btul2 la...
avatar
zeft
Junior Member
Junior Member

Posts : 121
Join date : 2010-01-03
Age : 30
Location : kuala terengganu,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: SUKANEKA sempena CAMPING di Sg CONGKAK~~

Post by RaZZ on Sun Jan 10, 2010 2:56 pm

pikocomot Shau wrote:owh jept..lagi satu aku nakmintak pendapat..
perlu hadiah ke tak perlu ntok sukaneka nie..
pastu aku nak wat sket la anugerah..
peserta paling sempoi ke..
paling cool ke..
paling aktif ke..ape ke..ehe~~
Aku stuju dgn idea ko Shau. Tp oleh kerana JPA da masuk, ak nk minta tlg rakan tambah sket kat TOTAL Budget dlm RM5-10 ke, so nnti hadiah bley dpt yg besar2 & makanan pon sume sedap2 curious

zeft wrote:untuk hdiah hemper ni balong mintak kat awek dier... so ak rase bley la cri hamper yg pling kurang badjet tp leh wat sume merase... so isnin ni suh sume org cnfrmkan btul2 la...
Bab hadiah tue, aku rase ak bley usahakan. happy

________________________



WTS - Want To Sell
WTB - Want To Buy
avatar
RaZZ
Administrator
Administrator

Posts : 286
Join date : 2009-12-11
Age : 31
Location : Pandora

View user profile http://student-portal.forumotion.com

Back to top Go down

Re: SUKANEKA sempena CAMPING di Sg CONGKAK~~

Post by pikocomot Shau on Sun Jan 10, 2010 8:16 pm

ala lan...............aku bukan jpa...duet aku pun ckop2 ntok bulan ni...uhu
teng la jpa..tapi malu nak mintak, blom jd laki aku lg...ko byr kan???hak3

ok..kalu hadiah ko bley uruskan...kasi aku bajet ntok bli brg2 sukaneka je la..ehe..nnti aku senaraikn game2 yg akan di laksanakn..ehe~~
avatar
pikocomot Shau

Posts : 93
Join date : 2009-12-14
Age : 31
Location : manjung,Perak.

View user profile

Back to top Go down

Re: SUKANEKA sempena CAMPING di Sg CONGKAK~~

Post by RaZZ on Sun Jan 10, 2010 9:01 pm

pikocomot Shau wrote:ala lan...............aku bukan jpa...duet aku pun ckop2 ntok bulan ni...uhu
teng la jpa..tapi malu nak mintak, blom jd laki aku lg...ko byr kan???hak3

ok..kalu hadiah ko bley uruskan...kasi aku bajet ntok bli brg2 sukaneka je la..ehe..nnti aku senaraikn game2 yg akan di laksanakn..ehe~~
Ko bukan JPA ke Shau? aku ingt ko JPA. Abes ko PT ke? curious
Ala, pau la teng tue. Ko minta bpe2 pon die mesti bg nye laugh
Ak try uruskan bab hadiah. Brg utk sukaneka kene propose bajet dlu. Ape sgt je brg nk bli utk sukaneka....
minggu ni bz sket sbb ada dinner GACC plak... whisper

________________________



WTS - Want To Sell
WTB - Want To Buy
avatar
RaZZ
Administrator
Administrator

Posts : 286
Join date : 2009-12-11
Age : 31
Location : Pandora

View user profile http://student-portal.forumotion.com

Back to top Go down

Re: SUKANEKA sempena CAMPING di Sg CONGKAK~~

Post by TeruTeruBozu on Sun Jan 10, 2010 9:50 pm

pikocomot Shau wrote:
TeruTeruBozu wrote:Cadangan sukaneka :

1) Limbo Rock <jangan pandang rendah kat aku..juara Malaysia 5 kali>
2) Konda kondi
3) Baling selipar

cadangan aku ni based on alat2 yang senang didapati contohnya selipar, batang besi dan ranting kayu....hehehehe


ayil...setelah aku bace skali lg post koni...tibe2 aku terpikir..aku xtau limbo rock tu permainan ape...uhu
sile jelaskan boley???

laaaa..ingatkan ko tau..femes kut game ni....ada dua orang akan pegang batang besi@kayu@ watever...then...org ketiga akan cuba lalu bawah batang besi tu.....dengan cara lipatkan badan ko ke belakang...cuba imagine
avatar
TeruTeruBozu

Posts : 41
Join date : 2009-12-13
Age : 31
Location : Wangsa Maju, Kuala Lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: SUKANEKA sempena CAMPING di Sg CONGKAK~~

Post by wnawa on Sun Jan 10, 2010 10:10 pm

x sesuai tuk pmpn la ayil..aku tau pmainan tu..
avatar
wnawa

Posts : 58
Join date : 2009-12-31
Age : 31
Location : um

View user profile

Back to top Go down

Re: SUKANEKA sempena CAMPING di Sg CONGKAK~~

Post by pikocomot Shau on Mon Jan 11, 2010 11:41 am

owh...aku tau ayill..kire uji fleksibility la ni..ehe..
ok, aku terer gak game tu..
wan xbley..perut buncit..ehe~~~
avatar
pikocomot Shau

Posts : 93
Join date : 2009-12-14
Age : 31
Location : manjung,Perak.

View user profile

Back to top Go down

Re: SUKANEKA sempena CAMPING di Sg CONGKAK~~

Post by zeft on Tue Jan 12, 2010 12:24 am

klau kite wat majlis doa slamat o bacaan yassin waktu mlam pertame cemane?? so lebih berkat n terlindung sikit sepanjang aktvt kite since kite wat kat hutan... huhu huh
avatar
zeft
Junior Member
Junior Member

Posts : 121
Join date : 2010-01-03
Age : 30
Location : kuala terengganu,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: SUKANEKA sempena CAMPING di Sg CONGKAK~~

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum